субота, 18 травня 2019 р.

Жодного рішення для молоді – без молоді!


17 травня у м. Буча відбулося обговорення Стратегії розвитку молодіжної політики України до 2030 року, організоване Департаментом молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України. Серед відібраних учасників опинився і голова громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» Антон Юрченко. 



Це вже 4 обговорення за цей рік. Раніше такі конференції проводилися у Львові, Кам’янці-Подільському та Одесі. Наступне зібрання відбудеться в Слов’янську.

Захід відвідали заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та експерт з довготривалих досліджень Євген Глібовицький. Вони наголосили на тому, що жодне рішення, що стосується молоді не повинно бути схваленим без її участі. А обговорення Стратегії розвитку молодіжної політики вони назвали історичною подією, оскільки подібного раніше в нашій країні не відбувалося.


Учасники працювали у форматі «Світового кафе» над такими темами:
  • Демографія, міграція, народжуваність;
  • Цінності, громадські компетенції, етика праці, суб’єктність;
  • Освіта, компетенційний розвиток, зайнятість, доступ до соціальних ліфтів;
  • Здоров’я, здоровий спосіб життя, гармонійний розвиток, ментальне здоров’я.
  • Інклюзія, можливості для уразливих груп, права людини.




Додому учасники повернулися із великим багажем нових знань, новими знайомствами та сповнені перспективних ідей. Хочеться вірити, що робота учасників принесе позитивні зрушення в роботі молодіжної політики як в ОТГ, так і в Україні загалом.

Немає коментарів:

Дописати коментар