неділя, 8 грудня 2019 р.

«Новопоколінівка» пройшла тренінг з недискримінації та ґендерної рівності


Тренінг для спеціалістів, які відповідальні за реалізацію молодіжної політики на Черкащині, відбувся в Молодіжному центрі 6 грудня. На заняття потрапила і «новопоколінівка» Ірина Коваленко. Захід організований Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

Тренерки Юлія Гончар та Людмила Костенко розповідали про «Впровадження політики забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок в місцевому самоврядуванні». Гаслом тренінгу стали слова із ілюстрації художниці Алевтини Кахідзе «Ґендер не кусається!»
На заході обговорювали такі важливі теми як ґендер, законодавство в цій сфері, проблеми, з якими населення щодня має справу та намагалися з’ясувати, як ґендер впливає на життя людини.
Ґендер — це відмінності між жінками і чоловіками в певному суспільстві. Натомість стать стосується саме біологічних відмінностей між жінками і чоловіками.

На початку тренінгу учасники написали на стікерах свої очікування і створили зелене дерево на фліпчартному аркуші.


Далі активісти визначили риси, які асоціюються із жінками і чоловіками в соціумі. Потім спробували поміняти ці риси місцями, що допомогло подолати стереотипні уявлення.
За словами спікерок, джерелами поширених у суспільстві стереотипів є: політика, релігія, медіа, культура, суспільство і освіта.
Наступна вправа допомогла проаналізувати ґендерні вислови-стереотипи (наприклад, «Чоловік — голова, а жінка — шия»). Учасники об’єдналися в чотири команди, де мали визначити і презентувати здобутки і втрати окремих фраз як для жінок, так і для чоловіків.
Також на тренінгу учасники разом зі спікерами обговорювали питання працевлаштування чоловіків та жінок, догляду за дітьми та розподілу домашніх обов’язків.

Немає коментарів:

Дописати коментар