неділя, 27 жовтня 2019 р.

Народна відзнака "Гордість нашого часу" (ПОЛОЖЕННЯ)


ПОЛОЖЕННЯ
про проведення І щорічної народної відзнаки
«Гордість нашого часу»


1.    ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
 1.1. Щорічна районна народна відзнака на звання «Гордість нашого часу» (надалі -Конкурс) проводиться з метою виявлення видатних і талановитих особистостей, відзначення інтелектуальної та професійної еліти Кам’янського району, нагородження громадян за найбільш вагомі професійні досягнення в управлінській, економічній, соціальній, культурній, науковій і громадсько-політичній діяльності; створення умов для підвищення професійної майстерності працівників різних галузей господарства та розвитку лідерства у суспільному житті; залучення школярів до суспільно-політичного життя та участі у справах громади; виховання у мешканців  району відчуття гордості за свою плідну працю та прагнення досягти нових успіхів у справі на користь людей, заради процвітання рідного краю.
           Це Положення визначає порядок, умови проведення та підведення підсумків народної відзнаки «Гордість нашого часу».
1.2.  Конкурс проводиться щорічно наприкінці календарного року громадською організацією «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини».
1.3  Девіз Конкурсу «Гордість нашого часу» «Прославимо Кам’янщину разом!»
1.4. Фінансування Конкурсу здійснюється за рахунок коштів  громадської організації та  інших джерел, не заборонених чинним законодавством.
1.5. У Конкурсі беруть участь особи, які проживають на території Кам’янського району та мають визначні особисті заслуги і вагомі здобутки у різних сферах життєдіяльності.
1.6. Звання «Гордість нашого часу» є особистим, неперехідним та довічним.
1.7.  Особа, якій звання «Гордість нашого часу» вже було присвоєно,  може подати документи для  участі у конкурсі через 3 роки.
1.8.  Інформація про підсумки проведення Конкурсу публікується у засобах масової інформації.

2.    УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ, ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ, ЇХ НАГОРОДЖЕННЯ

 2.1. У Конкурсі беруть участь громадяни, які є мешканцями Кам’янського району, кандидатури яких офіційно подані  на розгляд комісії.
2.2. Право висувати претендентів на присвоєння звання «Гордість нашого часу»   мають усі жителі Кам’янського району не залежно від віку та статі.
2.3. Конкурсний відбір проходить у 4 етапи:
1-й етап – прийом заявок від жителів району,
2-й етап – розгляд комісією конкурсу поданих заяв та обрання 20 учасників, які найкраще підходять під умови конкурсу,
3-й етап – народне голосування за 20-ку обраних,
4-й етап – гала-концерт, нагородження 10 кращих учасників.
2.4Для того, щоб подати учасника на відзнаку необхідно заповнити реєстраційну анкету, посилання на яку буде розміщено на блозі організаторів та в офіційних групах у соціальних мережах. Учасниками можуть бути будь-які особи не залежно від віку та статі, але, які упродовж останнього року жили та працювали на території Кам’янського району
2.5. Прийом заявок здійснюється до 12:00 години 25 листопада 2019 року.
2.6. Комісія проекту переглядає заявки та обирає 20 учасників, які найбільше відповідають умовам даної відзнаки.
2.7. Основними критеріями у визначенні переможців у І етапі є значні фахові досягнення за 2019 рік, а також успіхи в окремих галузях, зокрема: у виробничій, господарській, гуманітарній сфері, високі показники в спортивній, творчій роботі, лідерські якості,  яскраві приклади виявлення патріотичних вчинків, конкретних справ заради інтересів міста впродовж календарного року. До переваг у відборі кращих номінантів на звання «Гордість нашого часу» належить участь у громадському житті, наявність нагород, заохочень, особливо високого рівня, великий авторитет, повага від людей та моральність.   
2.8. Конкурсна комісія утворюється з числа членів громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» та представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Головою конкурсної комісії є голова громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини».
2.9. Після комісійного голосування організатори зв’язуються із переможцями І етапу конкурсу та узгоджують подальші умови участі. У разі, якщо учасник не дає своєї згоди на подальшу участь, він зобов’язаний написати власноруч відповідну заяву, а організатори виключають його зі списку учасників наступного етапу та мають право на це місце включити одного із тих, хто не заперечує своєї подальшої участі, але перемогу в І етапі не здобув.
2.10. 03 грудня 2019 року 20 обраних комісією учасників виносяться на народне голосування, яке триватиме до 20:00 години 13 грудня 2019 року. Посилання на голосування буде розміщено на офіційному блозі організаторів та в офіційних групах у соціальних мережах.
2.11. Конкурс передбачає визначення 10 переможців за результатами комісійного та глядацького голосування.
2.11.1. Комісійне голосування проводиться за 20-бальною шкалою. Кожен член комісії має поставити всіх лауреатів відзнаки, які на його власний погляд заслуговують на перемогу у порядку зменшення. Де 20 балів – найбільше заслуговує, а 1 – бал – найменше.
2.11.2. Глядацьке голосування відбувається в мережі Інтернет. Результати глядацького голосування переводяться у 20-бальну шкалу, відповідно 20 балів – учасник, який набрав найбільшу кількість голосів, 1 бал – найменша кількість голосів.
2.11.3. Бали комісії та народного голосування сумуються, створюється відповідна шкала. 10 осіб, які набрали найбільшу кількість підсумованих балів стають переможцями та отримують відзнаку на гала-концерті. Якщо кількість балів у 2-х учасників однакова, а місце лишилося одне, тоді перевага надається тій особі, яка отримала найбільшу кількість балів за народним голосуванням.
2.12. 14 грудня 2019 року у Центрі культури та духовного розвитку відбудеться гала-концерт, де буде названо переможців І щорічної народної відзнаки «Гордість нашого часу».
2.15. Переможці нагороджуються Почесною грамотою, статуетками «Гордість нашого часу» від організаторів, а також подарунками від партнерів та спонсорів проекту.

 3. Заключні положення
3.1. Підготовка урочистостей з нагоди нагородження переможців Конкурсу покладається на громадську організацію «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини».

3.2. Дане Положення вступає в силу з моменту його оприлюднення на блозі ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини»..

Немає коментарів:

Дописати коментар