понеділок, 4 листопада 2019 р.

Відбулася Генеральна Асамблея Національної молодіжної ради України


2-3 листопада у Києві пройшла Генеральна Асамблея Національної молодіжної ради України! Два дні цікавих дискусій та робочих груп, внесення правок до позиційних документів і статуту НМРУ та стратегій, нетворкінгу між молодіжними організаціями та панельні дискусії з міжнародними спікерами! На заході був присутнім і Антон Юрченко, голова ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини». Не так давно наша організація стала частиною відокремленого підрозділу НМРУ у Черкаській області.

Одним з ключових моментів молодіжного форуму було обрання керівництва НМРУ. Головою НМРУ став Юліан Кріцак (на фото), а Генеральним секретарем – Наталія Шевчук. Не оминули голосування й кандидатів у члени Ради, контрольно-ревізійну комісію, комісію з питань членства, а також Раду Старійшин.


Під час Генеральної Асамблеї молоді активісти з усієї України затвердили ряд позиційних документів: «Участь молоді в імплементації Цілей сталого розвитку в Україні», «Молодь і культура», «Впровадження сексуальної освіти в Україні», «Соціальні гарантії молоді», «Захист прав дискримінованих груп молоді», «Молодь і екологія», «Гендерна рівність - молодіжна перспектива», «Зниження виборчого віку до 16-ти років», «Молодь, Мир та Безпека», «Демократія для молодіжних політичних організацій».


Своє бачення розвитку нашої країни презентували парламентар Юрій Камельчук та міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов (на фото). Останній також розповів про рівень безробіття в Україні та найактуальніші професії сьогоднішнього дня.


Поряд з українськими дипломатами на заході були присутні й міжнародні партнери. Зокрема, Лізі Майєр, Голова Національної молодіжної ради Німеччини, Віллі Маяма, віцепрезидент Європейського молодіжного форуму, Тереза Шкутайте, членкиня Ради Національної молодіжної ради Литви, Якоб Ульбріх, Президент Національної молодіжної ради Австрії, Магдалена Малека, членкиня Ради Національної молодіжної ради Польщі, Ганна Холад, членкиня Ради Національної молодіжної ради Білорусії, Маріус Філліпу, Президент Національної молодіжної ради Кіпру. Їхній досвід та поради стали вагомими у розробці багатьох документів та планів щодо розвитку Спілки.


Маємо пишатися, що кам’янчани відтепер долучаються до формування молодіжної політики не лише в нашому районі, а всієї України!


Немає коментарів:

Дописати коментар