середа, 14 серпня 2019 р.

То чим же живе і цікавиться молодь? Результати опитування


Упродовж літа на нашому блозі було відкрите опитування «Чим живе і цікавиться молодь?». І ми вже готові оприлюднити результати.

В опитування взяли участь понад сотня кам’янчан. Основною частиною респондентів були жінки (80,8%). За віковим поділом найактивнішими була молодь віком 14-35 років (71,2%).

Як показало опитування, серед найбільших цінностей людини сьогодні лідирує відповідь «бути незалежним». На другому місці опинилася кар’єра. А ось третю сходинку розділили два поняття – вірність партнеру та відповідальність.  Останні місця у цьому рейтингу людських цінностей посіли політична активність та перебування у шлюбі. 


39,7% респондентів не бажають покидати свою країну у пошуках «кращої долі». Натомість, сильне бажання залишити Батьківщину має 9,6%. Як на наш погляд, то це дуже великий відсоток. Особливо, якщо врахувати, що основна частина респондентів – молодь.


Як гадає, чого найбільше бояться люди ХХІ століття? Якщо вірити нашому опитуванню, то – війни (57,5%) та хвороб (53,4%). Слідом за ними ідуть соціальна несправедливість (49,3%), зростання бідності серед населення (46,6%), корупція (45,2%) та забруднення навколишнього середовища (45,2%). А от найменше всього наші мешканці бояться терористичної атаки (11%) та навали біженців (6,8%).


Поняття «щастя» розвивали у своїх творах майже всі митці людства. Ми поцікавилися чи вважають себе щасливими наші містяни. Відповідь вражає: 49,3% - щасливі, 2,7% - категоричні у своєму нещасті. А от 41,1% - вважають себе щасливими наполовину. І аналізуючи відповіді ми зрозуміли чому. Вочевидь, це пов’язане із частими хворобами.  Саме така відповідь найчастіше зустрічалася серед коментарів.


Найцікавішим стало питання «Що Тобі найбільше не вистачає у нашому місті?». Одразу хочемо подякувати всім за ваші відповіді, оскільки це питання не мало варіантів, тобто кожен повинен був прописати свої думки. Майже половина респондентів скаржаться на відсутність роботи і гуманної заробітної оплати праці, а також воліють, щоб у місті з’явився торгово-розважальний центр із кінотеатром. На третьому місці серед бажань наших містян є будівництво басейну та створення затишної кав’ярні. Ще одразу по кілька схожих відповідей стосувалися відсутності підтримки владою молодіжних ініціатив та дуже малої кількості заходів для молоді загалом, нестача зон для відпочинку та чистоти на околицях міста. Не вистачає камянчанам також футбольного поля, парку для дітей, спортивних секцій для дошкільнят і закладів самооборони, велодоріжок, світлофора, іподрому, а також… вихованості.

А ще… 88,3% опитаних вважають, що у нашій ОТГ необхідно створити Молодіжну Раду, яка б могла впливати та підказувати нашій владі щодо питань реалізації молодіжної політики.


Що ж, ми почули ваші думки. Дуже віримо, що наша організація хоч якусь частинку ваших бажань зможе втілити в життя! 

Немає коментарів:

Дописати коментар