понеділок, 20 липня 2020 р.

У Кам’янці відзначили День шахів


Відповідно до рішення Всесвітньої шахової федерації 1966 року 20 липня було офіційно визнано Днем шахів. Саме до цього дня ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» та молодіжний простір «Саме час» організували відкритий шаховий турнір для всіх жителів громади. Цей захід відбувся в рамках конкурсу малих грантів проєкту Київський Діалог за підтримки Міністерства Закордонних Справ Німеччини. За їх кошти було закуплено 6 комплектів сучасних електронних шахових годинників.


Одним із завдань цих змагань є популяризація логічних настільних ігор, тому не дивно, що у мальовничому скверику зібралось чимало охочих любителів шахів, серед яких були як і досвідчені гройсмейстери, так і молоді таланти. Вони прагнули перевірити свою ерудицію й інтуіцію, логічне мислення й винахідливість.


Змагання розпочалися з привітання голови ГО "Молодіжного об'єднання Нове покоління Кам'янщини" та керівника молодіжного простору "Саме час" Антона Юрченка. Він подякував усім учасникам за те, що в такий непростий час зареєструвалися на турнір та не оминули можливості гарно відпочити і зарядитися позитивом.


Сьогодні країна досі перебуває на карантині. Тож, аби вберегти здоров’я всіх учасників турніру організатори забезпечили учасників дезинфікуючими засобами. Сам захід проходив у сквері Героїв, тож усі дотримувалися і соціальної дистанції.


12 учасників запекло боролися за перемогу продумуючи кожен свій хід та намагаючись зруйнувати плани суперника. Напевно, найприємнішими частинами заходу були дружні рукостискання на початку та в кінці гри. Тоді запановувала особлива атмосфера: годинники безжалісно й ритмічно цокали в такт із фігурками, які розтинали чорно-білу пелену, крізь яку було чутно, то сумні зітхання, то радісні вигуки.


Перемогу здобули обдаровані великою витримкою, логікою і холодним розумом гравці. Отже, I місце - Юрик Ростислав, II місце - Сенько Олександр, ІІІ місце - Продайвода Михайло. Усі вони були нагороджені грамотами, медалями та грошовими презентами від спонсорів дійства – «АвтоАгроЦентру» (директор – Станіслав Халудров).
Тарас Надворний нагороджений грамотою за кращий результат серед юнаків. За таке досягнення отримав також грошову нагороду від організаторів.


Решта учасників - Пухир Арсен, Хоменко Костянтин, Ратушний Максим, Джулай Олександр, Тихоненко Микола, Будянський Андрій, Гетьмани Степан і Микола – отримала на згадку дипломи учасників турніру.


Організатори висловлюють слова подяки Кам’янському державному історико-культурному заповіднику за допомогу в організації турніру.

Хочеться, аби кожен долучався до цього інтелектуального виду спорту, який, як стверджують науковці, допомагає розвивати увагу, пам’ять і нервову систему. Будьте активними! 

Немає коментарів:

Дописати коментар