четвер, 16 жовтня 2014 р.

МІСТО У ДИМУ!

Відкритий лист до громади міста

Настала золота пора – осінь. Час, коли завершуються польові роботи, час, коли ми активно починаємо прибирати свої присадибні ділянки і час, коли дерева лишаються свого листя. Ще зі школи ми знаємо про користь опалого листя і для родючості грунту, і для навколишнього середовища загалом. Але людській упертості, схоже, меж немає.. Ми навмисне спалюємо цілі кучі цього багатства, яке в результаті призводить до частих головних болей,, серцево-судинних хвороб та є однією з причин захворювання на рак. І це далеко не повний перелік …
                   Вечірні години - єдиний час, коли молодь може зустрітися із друзями, пройтися незрівнянними алеями парку чи й просто місто. Натомість, ми цього зробити не можемо! Останні тижні ввечері вийти прогуляти містом стало просто неможливо! Лише кілька хвилин достатньо, щоб твій одяг проник ся чадним димом, а в горлі сформувався клубок, який не дає нормально дихати.
              Як це можуть витри мути літні люди, котрі так часто через серцево-судинні проблеми злягають на лікарняні ліжка? Для багатьох їз них кожен вдих такого повітря може стати останнім!
Боляче дивитися на молодих батьків, які не можуть показати в осінній період своїм малюкам свіжого повітря. Бо його просто немає! І після цього ми говоримо, що хочемо аби наше наступне покоління було здоровим та не хворіло? Як це можливо, якщо з перших днів свого життя ми вдихуватимемо чадний дим, який осідатиме всередині нас?
Лише кілька днів тому наша організація проводила благодійний концерт, де збирала гроші на лікування онкохворим діток. На той час (кілька днів тому!) їх було 5, а зараз ця цифра зросла ще на 1 дитину!
То чи не варто нам задуматися про наше майбутнє саме зараз? Чи не час перейти від слів до діла? Хочеться запитати кожного із тих, хто підпалює купу опалого листя, чи є в них хоч краплина любові до оточуючих? Чи люблять ці люди своїх дітей раз свідомо наштовхують на небезпеку?
Ми не розуміємо, чому попри дію Закону України, що забороняє спалювати опале листя, наше славетне містечко продовжує бути у диму! Спалювання листя і сміття є прямим порушенням Закону України "Про охорону атмосферного повітря", статті 77–1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Громадяни та посадові особи, котрі його порушили, отримують штраф. Його розмір призначає адміністративна комісія. Штраф може коливатись від 340 до 1360 грн. для фізичних осіб, а для юридичних – від 850 до 1700 грн.
Молодіжне обєднання «Нове покоління Кам'янщини» звертається до всіх свідомих людей – ЗУПИНІТЬСЯ!!! Не руйнуйте нашого здоровя! Оберіть альтернативу – зробіть із нього добриво, яке наступного року допоможе принести гарний урожай городніх культур.
Саме тому, ми пропонуємо вам долучитися до нашої акції "Місто без чадного диму". Якщо Ви побачили, що десь горить листя сфотографуйте чи зафільмуйте місце і вкажіть час і адресу зйомки. Надсилайте свої роботи на нашу електронну адресу np_kam@ukr.net або додавате іх у наші офіційні групи в соціальних мережах.
Ми віримо, що місто не без байдужих людей

Рада молодіжного обєднання

«Нове покоління Камянщини»

Немає коментарів:

Дописати коментар