середа, 1 квітня 2020 р.

15-а Всеукраїнська благодійна акція стартує сьогодні!


Щорічно в нашій країні народжується близько 500 000 тис. дітей. з них 20 000 тис. з’являються на світ раніше визначеного терміну. Приблизно 10 000 дітей народжується із вродженими вадами серця, з них 1500 немовлят мають критичну ваду серця і потребують невідкладного хірургічного втручання. І найстрашніше, Україна займає одну з лідируючих позицій серед країн Євросоюзу за показниками смертності серед немовлят.

З кожним роком кількість дітей із вродженими вадами серця зростає. Вроджена вада серця у новонароджених є другою за поширеністю хворобою серцево-судинної системи. З самої першої хвилини свого життя такі діти потребують високоспеціалізованого медичного догляду. Саме тому медична допомога перинатальним центрам, кардіологічним спеціалізованим відділенням України є надзвичайно важливою!


У цей не простий час, дитячим лікарням їх маленьким пацієнтам вкрай необхідні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), реанімаційні столики для новонароджених, стаціонарні кювези, кардіомонітори, шприцеві інфузійні насоси, портативні УЗД апарати, ангіографи, КТ– і МРТ– установки, дефібрилятори, електрокардіографи, апарати для добового моніторування серцевої діяльності (холтери), пульсоксиметри і навіть звичайні тонометри,  для надання якісної, вчасної та кваліфікованої допомоги.

Минулого року волонтерам фонду «Серце до серця» вдалося зібрати 5 494 449, 24 грн, серед них 9817 грн зібрали волонтери Кам’янщини. А от Черкащина у загальному підсумку зібрала 51 888, 07 грн. На ці кошти було закуплено монітор пацієнта «БІОМЕД», електрокардіограф «БІОМЕД» та 2 кишенькових пульсоксиметра. 


Цього року акція має те ж гасло - «Дитяче серденько, живи!». У зв’язку із впровадженням карантинних заходів на території України, з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції,  акцію продовжено до кінця травня з фіналом 1 червня.
1 квітня акція стартує в режимі ОНЛАЙН. Усі заплановані благодійні заходи у школах, садочках та інших установах будуть проводитись після закінчення карантинних заходів у кожній області відповідно.
Благодійний внесок для лікарні вашої області можна зробити онлайн на сайті sercedoserca.com.ua, через Приват 24, через термінал самообслуговування або у відділенні банку за реквізитами:
АТ КБ “ПРИВАТБАНК»
IBAN UA023123780000026001053813052
ЄДРПОУ 34354227, МФО 312378
ВБФ «Серце до серця»
Призначення платежу: Благодійний внесок на закупівлю медичного обладнання для Черкаської області.


Інформуємо також, що реєстрація волонтерів продовжена до 20 квітня 2020 року! Зареєструватися можна за посиланням https://docs.google.com/forms/d/15ot2R7LRwFawWERM_w_kKsMjP4Uq9GGvkBsKKwuL6OI/edit

Немає коментарів:

Дописати коментар