субота, 20 липня 2019 р.

Британська Рада стає ближчою


18-19 липня у Черкасах проходив обласний дводенний тренінг «Активні громадяни», що організовувався Британською Радою в Україні та Черкаським Молодіжним Центром. До числа його учасників потрапили двоє кам’янчан – члени громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» Антон Юрченко та Юрій Рибчук.


«Активні громадяни» – це програма для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Проект стартував у 2009 році та реалізується більше ніж у 40 країнах Близького Сходу, Північної Африки, Європи, Південної та Східної Азії та до цього часу охопив понад 100 000 учасників. Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів, які є рушіями реформ у своїх громадах.


Упродовж 2-х днів учасники тренінгу ближче знайомилися, виконували різноманітні вправи, які допомагали зрозуміти свій внутрішній світ, а найголовніше – обмінювалися цікавими ідеями для нових проектів, які можна втілити у життя у власних містах.

Фасилітаторами тренінгу виступили Олена Кудрявцева та Олена Левченко. Вони й презентували роботу Черкаського Молодіжного Центру. Особливе зацікавлення в активістів викликали міжнародні обміни, ресурси та молодіжні проекти.


Знайомилися активісти і з успішно втіленими ініціативами минулих років, які отримали фінансування від Британської Ради в Україні. Тож, учасники об’єдналися у команди і на основі цих проектів спробували створити власні. На скільки це виявиться дієвим дізнаємося вже восени, адже усі проекти будуть направлені на розгляд до Британської Ради.


Наостанок, кожен учасник отримав сертифікат, що засвідчує участь у тренінгу та в подальшому допоможе активістам тісно співпрацювати з Британською Радою в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар