понеділок, 27 лютого 2017 р.

Незабаром стартує ХІІ Всеукраїнська благодійна акція

Нещодавно по всіх обласних центрах країни відбулися прес-конференції за результатами проведення ХІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця». Як стало відомо, волонтерами акції у 2016 році вдалося зібрати суму в розмірі 3 177 437,11 гривень, яка була витрачена на закупівлю обладнання для відділень дитячої реанімації. Це на 1 мільйон більше, ніж у 2015 році.  Камянчани минулого року зробили внески на суму 3 306, 6 грн. Найщедрішими виявилися жителі села Косарі (волонтер – Юлія Кузьменко).

«Завдяки зібраним коштам ми закупили 57 перфузорів «Компакт», 8 моніторів, 13 відсмоктувачів, 28 пульсоксиметрів, 11 додатків до пульсоксиметрів і 3300 шприців. Станом на сьогодні медичне обладнання вже встановлене переважно у обласних дитячих лікарнях, подекуди у міських. Кожен, хто долучився, будь-який громадський активіст чи журналіст, може приходити у лікарню і самостійно це перевірити», – розповів Богдан Іщук, голова правління Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Повний перелік обладнання із детальними технічними характеристиками буде опублікований на сайті фонду.
ХІІ Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця» пройде у період з 9 березня по 9 квітня 2017 року. Цього разу збиратимуть кошти на обладнання для ранньої діагностики і лікування вад зору у дітей. «У 2005 році в Україні було близько 12 тисяч сліпих дітей, а тепер – близько 7 тисяч. Це тільки через те, що є сучасне обладнання і є можливість діагностувати вроджену патологію», – розповів Сергій Риков, головний лікар Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні «Центр мікрохірургії ока», завідувач кафедри офтальмології Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика Міністерства охорони здоров’я України, головний офтальмолог Міністерства охорони здоров’я України, президент Асоціації дитячих офтальмологів України.
Нагадуємо, що єдиним центром волонтерів у Камянському районі є громадська організація «Молодіжне об’єднання Нове покоління Камянщини». На сьогодні зареєстровано 25 волонтерів, які «працюватимуть» у кожному селі нашого району та місті. Ознайомитися зі списком волонтерів можна на блозі громадської організації: http://newgenerationkam.blogspot.com/2017/02/blog-post_20.html
Інформаційним партнером цьогорічної акції на Камянщині є районна газета «Аграрний край».
Звертаємо вашу увагу, що волонтер, якого ви можете зустріти на вулицях нашого району, ОБОВ’ЯЗКОВО повинен мати ідентифікатор із фотографією, прізвищем та іменем волонтера, печаткою організації, запечатану скриньку із логотипами акції, та вручити вам за внесок символічний презент – сердечко-наклейку. Якщо ви помітили будь-які порушення у зборі коштів обов’язково повідомляйте організаторам на електронну пошту: np_kam@ukr.net

Віримо у тісну співпрацю, небайдужість та доброту ваших сердець!

Немає коментарів:

Дописати коментар