понеділок, 24 серпня 2015 р.

Косарчани відзначили День села

Вперше в історії села Косарі жителі зібралися для гучного гуляння – відзначення Дня села. Цей день виявився особливим, адже його святкування припало напередодні Дня Незалежності України. Саме тому навколо панував не тільки гарний настрій, а й піднесений дух патріотизму.
   Розпочалося святкування із Параду вишиванок, який проводився тут також уперше. Організатори зібрали кілька десятків справжніх патріотів, які демонстрували свої українські вбрання йдучи центральною вулицею села.
Одразу після Параду на косарчан та гостей села чекала концертно-розважальна програма, що була організована членами громадської організації «Молодіжне обєднання Нове покоління Камянщини». Упродовж кількох годин усіх, хто зібрався на центральній площі села чарували своїм співом Каріна Бандура, Софія Захаренко, Єлизавета Бабенко, Карина Фещенко, Юля Поліщук, Наталя Дубівка та Марина Заставенко.
Найменші косарчани, вихованці дитячого садочка, демонстрували свої уміння у співочій майстерності та танцювальному мистецтві.
Не обійшлося й без заримованих рядків, які були написані спеціально до свята. Свою поетичну майстерність демонструвала як молодь (Ростислав Юрик, Максим Кобзар, Валерія Скічко та Ольга Бойко), так і люди старшого віку (Іван Котенко).
Ще одним сюрпризом став виступ Софії Лебідь, яка зачаровувала всіх присутніх грою на саксофоні.
Привітати косарчан зі святом завітали й гості – в. о. голови сільської ради Ліна Душейко, заступник голови Кам’янської райдержадміністрації Віталій Коваленко, радник голови Кам’янської райдержадміністрації Сергій Воронов та представник Народного депутата України Рудика С. Я. Галина Мартинюк. Усі вони привітали із святами присутніх на заході, побажали мирного неба та міцного здоров’я.
Окрім вітань та концертної програми на площі розігрували подарунки та проводили конкурси. Зокрема, шукали найсильнішого жителя села. Бажаючих виявилось не так багато, але найбільш активними силачами стали Іван Лупко та Олександр Попик.
По закінченні концертної програми усі жителі мали можливість спробувати українських страв, які були приготовані на кошти сільської ради, а малеча отримала солодощі від Народного депутата України Рудика С. Я.
Продегустувавши творіння косарських кухарів жителі ринули на дискотеку, яка тривала майже до опівночі. Таке свято тут відбулося вперше, тому кожен не приховував свого захоплення.

Немає коментарів:

Дописати коментар