понеділок, 16 вересня 2019 р.

Кам’янець-Подільський об’єднав ініціативну молодь України


13-14 вересня у Старому замку відбувся Всеукраїнський форум "Молодіжні сходини в Кам'янець-Подільській фортеці". Два дні твердиня Подільської землі була місцем зустрічі активної молоді з усієї України. Близько 900 учасників, 30 спікерів, на трьох тематичних майданчиках– так підготувався Кам’янець-Подільський до молодіжних сходин. Молодіжну столицю України - 2019 відвідали й члени ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» - Антон Юрченко і Юрій Рибчук.


Розпочався захід з урочистого відкриття форуму за участю представників із Міністерства молоді і спорту України, діячів Всеукраїнських молодіжних організацій та рухів, міжнародних партнерів.

А вже далі молодь дискутувала, обговорювала, вчилася, дізнавалася, ділилася досвідом, говорила, воркшопила, слухала, дивувалася, вражалася разом із найцікавішими спікерами та найкваліфікованішими експертами. З молоддю працювали відомі спікери у сфері молодіжної політики, бізнес-тренери, експерти Українського культурного фонду, молодіжні делегати України до ООН й безліч інших цікавих людей.


Тут можна було відчути потужний заряд енергії, коли молодь веселилася, співала і танцювала разом з місцевими гуртами та з українським хіп-хоп виконавцем ХАСом, дивилася фільми ІІІ Міжнародного кінофестивалю "БРУКІВКА", вражалися грандіозним театралізованим світловим 3D-шоу «Хроновояжер Леварій і проклята Аурінія».  Відбулися також автограф-сесії з видатними діячами українського кіно, захоплюючі прем’єри і театральні постановки.
Релаксували учасники форуму на затишних лаунж-зонах та під час занять йогою. Набиралися енергії – під час інтерактивів та на локаціях "Urban-Picnic". Також можна було ознайомитися з інфо-куточкиами цікавими івентами від української академії лідерства, побувати на презентації кращих практик молодіжної роботи, поспілкуватися з головним редактором молодіжного журналу «Репост» та організаторами глобального молодіжного проекту «UReport».

Завершився захід оголошенням прийому заявок на визначення Молодіжної столиці України 2020 року.


Національний конкурс «Молодіжна столиця України» був започаткований Міністерством молоді та спорту України у 2017 році з метою активізації співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України, покращення співпраці місцевої влади та представників молодіжного середовища у всіх містах України, поширення кращих практик такої співпраці та успішних кейсів втілення молодіжної політики на місцевому рівні.

Першою Молодіжною столицею, у 2018 році, стало місто Львів. Наприкінці 2018 року за звання переможця та статус "Молодіжна столиця України-2019" змагалися 10 міст: Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Кременчук, Луцьк, Маріуполь, Одеса, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернігів. Хочеться вірити, що колись таке звання носитиме і наше містечко!


Немає коментарів:

Дописати коментар