вівторок, 17 березня 2020 р.

"Новопоколінівці" стали частиною німецько-української платформи

 

Минулого тижня у Черкасах стартувала річна програма навчання активної молоді від німецько-українського проєкту «Київський Діалог», який має на меті сприяти сталій демократизації країни шляхом зміцнення сил, орієнтованих на реформи в Україні. Цьогорічна команда складається із активної молоді Кам’янки, Сміли, Чигирина та Золотоноші. Наш край презентують члени громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини», які пройшли відбір із ідеєю створення молодіжного простору при публічній бібліотеці.

Розпочалося навчання із вітального слова регіональної координаторки «Київського Діалогу» в Черкаські області Тетяни Кавальчук. Вона ознайомила учасників із платформою, тренерами та загальною концерпцією проєкту.
Платформа «Київський Діалог» уже 15 років створює мережу міжрегіональної та міжнародної співпраці, об’єднує мультиплікаторів із громадянскього суспільства, політики, медіа та економіки обох країн. 


Перший навчальний тренінговий семінар проходив під назвою «Участь молоді в міських справах: інструменти й методи». Учасників проєкту навчали досвідчені тренери - Вікторія Феофілова (голова ГО «Молода Черкащина», експертка з інструментів громадської участі, одна з розробниць Положення про публічні консультації у м.Черкаси, Агентка партисипації у великих та малих громадах) та Микола Макуха (експерт з партисипативних практик, тренер Програми USAID РАДА для народних депутатів України та їх помічників; джедай із зв'язків з українською та світовою реальністю).


Упродовж 2-х днів 20 активістів Черкащини знайомилися з інструментами та методами залучення людей до прийняття рішень, ефективними методами вивчення громадської думки, досліджували різноманітні канали інформації, обговорювали поняття «громадський бюджет», а також шукали відповідь на питання: «Як стати справжньою командою?».


Вже за місяць на учасників чекає нова порція знань, знайомств і досліджень.

Немає коментарів:

Дописати коментар