субота, 15 грудня 2018 р.

Більшість молоді не готова виправдати насильство



У період з 25 листопада по 10 грудня щороку проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Громадська організація «Молодіжне обєднання Нове покоління Камянщини» цього року проводило інтернет-опитування про насильство у сімях, боулінг та реакцію на побачене насильство. Отож, публікуємо результати…



Більша половина респондентів була віком від 18 до 35 років, 30% старше покоління, і лише 10% - учні старшої школи. Як найчастіше і відбувається, активність проявляють більше жінки.

Приємно, що понад 83% опитаних знають про існування Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Це говорить, що і в освітніх закладах, і в громадах робота ведеться належним чином.



33,3% респондентів заявляють, що ставали свідками домашнього насильства. Звичайно, це цифра порівняно не така й велика, але дуже хочеться вірити, що в майбутньому вона все ж зменшиться.



Лише 10% молоді готове все ж таки випрадати насильство. Проте, значна більшість із таким твердженням категорично не погоджується.



Сьогодні все частіше ми зустрічаємося із поняттям «боулінг». Як бачимо за результатами, майже 29% опитаних не орієнтуються у значенні цього терміна. Цього року ми проводили інформаційний флешмоб щодо розяснення цього питання. При потребі, наступного року можна це дійство повторити.
  


Приємно, що маємо лише 3% відповідей про те, що респонденти були учасниками насильства. 47%% - були свідками.

 На питання: «Що б ви зробили, якби стали свідком насильства?» майже 54% відповіли, що будуть кликати на допомогу. Решта – готові вступитися за постраждалу сторону. Інші варіанти респонденти не розглядали.


Такі результати цьогорічного опитування. Чи це хороша статистика, чи ні – судіть самі. Та давайте памятати, що насильство породжує насильство. Будьте чемними, любіть себе і своїх дітей, а все решта має бути добре!

Немає коментарів:

Дописати коментар