вівторок, 5 червня 2018 р.

Голова "новопоколінівців" взяв участь у навчальному семінарі "Молодіжна політика в ОТГ"




4 червня в рамках програми «Молодіжний працівник» відбувся новий одноденний навчальний семінар «Молодіжна політика в ОТГ» для представників, які відповідальні за роботу з молоддю в об'єднаних територіальних громадах, учасником якого став голова громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини»  Антон Юрченко.

З учасниками семінару поспілкувався заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, який підкреслив про важливість децентралізації та якісної молодіжної політики в громадах: «Децентралізаційні процеси в Україні передбачають не лише передачу повноважень та ресурсів з центру на місця. Ключовим фактором успішної реформи є також розуміння зі сторони мешканців громад, що добробут і розвиток території залежить насамперед від їх дій. І саме молоде покоління відіграє важливу роль у питаннях ініціатив, зміни мислення та сприйняття власної значимості у громаді».
Під час семінару учасники отримали базові знання та інформацію щодо нових ефективних форм роботи з молоддю, а також практичні інструменти для використання в роботі (нормативні документи, методичні рекомендації щодо молодіжної роботи в громаді, детальний опис моделей молодіжного центру, інструменти оцінки потреб громади, кращі практики молодіжної роботи тощо).
Окрім цього, захід став своєрідною платформою для розвитку партнерського спілкування представників різних громад.
Цей семінар є пілотним, надалі партнери програми "Молодіжний працівник" планують проведення таких семінарів на регіональному рівні, окремо в ОТГ. Також учасникам семінару запропоновано долучитись до базових та спеціалізованих тренінгів за програмою "Молодіжний працівник".



Довідково:
Семінар з питань молодіжної політики для представників ОТГ розроблено з ініціативи Мінмолодьспорту та в рамках проекту «Громадянське суспільство задля демократії та прав людини в Україні», який впроваджується ПРООН в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.
Необхідність розробки такої програми виникла в процесі проведення 3-денних базових тренінгів за програмою «Молодіжний працівник», що реалізується Мінмолодьспорту у співпраці з ПРООН, ЮНІСЕФ та Державним інститутом сімейної та молодіжної політики. Партнери програми отримали велику кількість запитів на проведення одноденної навчальної сесії окремо для представників ОТГ, які відповідальні за роботу з молоддю.

Немає коментарів:

Дописати коментар